slideshow04

ЕД Ужице и Општина Прибој - Потписан купопродајни уговор о куповини дела плаца у Калуђерском пољу

Огранак Електродистрибуције Ужице данас је са општином Прибој потписао купопродајни уговор о куповини дела плаца у Калуђерском пољу површине од 60-ак ари у вредности од 28 милиона динара да би на пролеће идуће године почела изградња трафо станице 110/35/10 kV. Вредност инвестиције је 2 милиона евра које ће обезбедити Електропривреда Србије, а изградњом трафо станице грађани Прибоја ће добити јако добро и стабилно снабдевање електричном енергијом, јер је Прибој једини град у Златиборском округу који није имао напонски ниво од 110 kV, истакли су директор ужичког огранка ЕД Саша Милошевић и председник општине Прибој Лазар Рвовић након потписивања уговора.

Подсетимо,општина Прибој је од Милешевске епархије откупила хектар земљишта у Калуђерском пољу за 40 милиона динара, а данас потписаним уговором продат је део те парцеле од 60-ак ари Електродистрибуцији Ужице за 28 милиона динара.
Ова инвестиција најављена је још протекле године, а њом се решавају дугогодишњи проблеми лоших напонских прилика. Планирана трафостаница је иначе предвиђена Планом развоја енергетике за период 2015-2025. године. Обзиром на чињеницу да већ постоји изграђен далековод од хидроелектране Потпећ до планиране локације будуће трафостанице, али и то да се Прибој напаја острвски и да других резервних далековода у случају квара нема (чак ни у суседним општинама), на овај начин се дугорочно решавају лоше напонске прилике у општини Прибој.
извор: РТВ Прибој
Билтен општине Прибој бр.4

ed-uzice-kupovina-dela-kaludjerskog-polja