slideshow04

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој - "За безбедност деце у саобраћају. Сви заједно."

Са почетком школске године, на улицама и путевима у Републици Србији појављује се и већи број деце. Агенција за безбедност саобраћаја је, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и сваке године, припремила бројне активности, које се реализују са локалним саветима за безбедност. Једна од активности Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, у оквиру акције "За безбедност деце у саобраћају. Сви заједно.", јесте постављање рекламног билборда али и подела 1000 летака деци узраста од 1. до 4. разреда основних школа, која је обављена данас.

Општина Прибој је након формирања Савета за безбедност саобраћаја помогла и едукативне кампање "Кликни за живот, вежи појас", као и кампању „Пажљивко", усмерену не само на децу, већ и на њихове родитеље, наставнике и возаче који учествују у саобраћају.

Акција "За безбедност деце у саобраћају. Сви заједно." такође је усмерена на децу, њихове родитеље и наставнике, као и све учеснике у саобраћају. Кампања има за циљ да се деци од најранијег доба пренесу сва потребна знања која су предуслов за изградњу исправних ставова у саобраћају у каснијем добу. Поред знања која учитељи и васпитачи преносе деци, улога родитеља је да личним примером утичу на понашање деце у саобраћају. Према речима председника Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, Драга Дробњаковића, едукативна акција помаже нам као друштву да се концентришемо на основна правила по питању безбедног учествовања у саобраћају.
Из Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој најављено је још едукативних акција и подршка свим акцијама државне Агенције за безбедност саобраћаја.

С.М.

bezbednost-dece-u-saobracaju