banner telefoni naslovna

Прибој у ритму Европе на португалском језику

Након што су 22. јануара на аудицији за манифестацију "Србија у ритму Европе" одабрана деца која ће представљати општину Прибој, деца општине Прибој добила су и свог ктитора. Како је саопштено на родитељском састанку деце и представника манифестације, који је одржан у среду 3. фебруара, то ће бити најзападнија земља континенталне Европе Португал, преко своје амбасаде у Београду.

Одабрана деца такмичиће се са децом из још 19 градова и општина Србије, за престижну прву награду, а са њима ће до финалне манифестације радити стручни тим манифестације и људи из амбасаде. Деца ће се представити игром и песмом, а певаће на португалском језику.
Учешће деце Прибоја у овој манифестацији омогућено је уговором који је потписан у августу месецу протекле године, између ове манифестације и Општине Прибој. Манифестација коју подржавају 20 амбасада из земаља Европске Уније је ревијално-такмичарског карактера, а осим што се на овај начин развијају таленти код деце, остварују се и одређени интереси деце овог узраста кроз ктиторство једне од амбасада. Уколико деца Прибоја победе на финалној манифестацији, која ће се одржати овог лета у Ћуприји, биће у прилици да посете Португал, а 50% средстава од смс гласања одлази у њихове школе, за побољшање услова њиховог школовања.
Прибој ће у ритму Европе представљати: Ања Ћуповић, Ксенија Станковић, Христина Симић, Стефана Мановић, Ива Раковић, Лара Љиљанић, Ана Раковић, Нада Луковић, Ивона Гардовић, Шејла Спахић, Анђела Грабовић, Јелена Милинковић, Анеса Рустемовић и Дуња Пивљанин.
Финална манифестација биће уживо преношена на првом програму РТС-а, а на истој се очекује и велики број представника земаља Европске Уније.
С.М.

srbija-u-ritmu-evrope priboj