slideshow04

56. Међународна "Трка кроз Србију" у Прибоју

Општина Прибој и Прибојска Бања су добили још једно признање својих потенцијала и организационих способности, обзиром да су 15. и 16. јуна били домаћини највећег бициклистичког догађаја на Балкану а и шире, 56. Међународне бициклистичке трке кроз Србију.

56-medjunarodna-biciklisticka-trka

Организатор Бициклистички савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта Србије, Министарства трговине туризма и телекомуникације, Министарства унутрашњих послова и бројних спонзора и покровитеља, свечано je отворитo трку, која се вози од уторка, 14. до недеље 19. јуна 2016. године. Прибојска Бања и Прибој били су добар домаћин спортистима и екипама из преко 20 земаља света, а осим спортиста и организатора, у Прибоју су трку пратили националне и светске медијске куће из области спорта и туризма.
Чињеница да су се Прибојска Бања и општина Прибој нашли у најужем кругу организатора од којих су четири града и свега три општине у Србији је велико признање и подстицај да се Прибој са својим потенцијалима на најбољи начин представи на све спортској и туристичкој мапи света и Србије.
ЕТАПЕ НА 56. МЕЂУНАРОДНОЈ ТРЦИ КРОЗ СРБИЈУ
Прва етапа (уторак, 14. јун): Београд-Лозница, 144 км (старт у 10,30 часова)
Друга етапа (среда, 15. јун): Бајина Башта- Прибој, 106,4 км (старт у 13 часова)
Трећа етапа (цетвртак, 16. јун): Прибој-Нови Пазар, 123,6 км (старт у 10 часова)
Четврта етапа (петак, 17. јун): Нови Пазар- Сокобања, 191,4 км (старт у 9 часова)
Пета етапа (субота, 18. јун): Сокобања-Врњачка Бања, 117,5 км (старт у 11 часова)
Шеста етапа (недеља, 19. јун): Врњачка Бања-Младеновац, 124км (старт у 10 часова)
ЕКИПЕ НА ТРЦИ
КОНТИНЕНТАЛНИ ТИМОВИ
Тирол (Аустрија), Маси Кувајт Пројецт (Кувајт), Минск Клуб (Белорусија), Тушнад (Румунија), Униеуро Виљер Тревијани (Италија), ГМ Овини (Италија), Синергу Баку Пројецт (Азербејџан), Партизан (Србија)
НАЦИОНАЛНИ ТИМОВИ
Бугарска, Молдавија, БиХ, Словенија
СТРАНИ КЛУБОВИ ИСПРЕД ФЕДЕРАЦИЈА
Хемус 1896 Тројан (Бугарска), Кападокија Салкано (Турска), Мугенрејс Пролог (Мађарска), Коња (Турска), Сзупер Бетон (Мађарска), СД Турбо Труповци (Словенија)
КЛУБОВИ ИЗ СРБИЈЕ
БК Металац (Краљево), БК Борац (Чачак), ОБК Београд (Београд)
Захваљујући бициклистичком Савезу Србије, нема сумње да нас и ове године очекује прави спектакл на друмовима наше земље. Србију представљају четири екипе, a највише се очекује од нашег олимпијца Ивана Стевића, капитена репрезентације и двоструког освајача трке Кроз Србију.