slideshow04

Одржана ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Данас је одржано ванредно заседање Општинског штаба за ванредне ситуације, поводом новонастале ситуације у општини Прибој. Осим извештаја са терена у коме је сагледано стање и направљена процена, донете су и три одлуке о даљем поступању.

stab za vanredne situacije nov 2016

Како је рекао начелник Штаба за ванредне ситуације, Борис Мрдовић, у овом случају највећи проблем изазвало је подизање нивоа подземних вода. Подаци из Сектора за ванредне ситуације говоре да се очекује стагнација водостаја реке Лим. Током јучерашњег дана Бањски чамац и насеље Лука били су критичне тачке, због чега је донета одлука да се једна породица евакуише. Поред одлуке о евакуацији и збрињавању најугроженијих, на данашњој седници Штаба донете су још две одлуке, да стручне службе ЈКП "Услуга" и Електродистрибуције обиђу подрумске просторије хотела Лим, обзиром да је вода створила веће проблеме и искључење са мреже, али и да у вечерњим сатима, уколико водостај Лима буде већи, да се затворе оба жичана моста.

Пумпа ЈКП Услуга је распоређена у Новом Прибоју, како би се могла искористити онде где је водом нанета штета, у одређеним квартовима. Обзиром да је река Лим вода првог реда и да је у надлежности Србијавода, Штаб за ванредне ситуације је у пуној приправности када су у питању бујичне воде и потоци, који су воде другог реда и као такве у надлежности Општинског штаба. Стање на водама другог реда је под контролом и редовно се прати, рекао је начелник Штаба за ванредне ситуације општине Прибој.