banner telefoni naslovna

Божићни дарови за децу Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши

Традиционална подела „Божићних дарова“ Хуманитарне организације „Стара Рашка“, обрадовала је и ове године 255-оро деце из Прибоја, а укупно 850 социјално најугроженије деце из три општине, Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши.

Донацију вредну 4.300.000 динара и ове године обезбедила је дијаспора у Канади окупљена око Канадско-српске фондације „Стара Рашка“ из Торонта. Дванаесту годину заредом, породица Вараклић пореклом из Пријепоља, организује у сестринској организацији Старе Рашке у Канади прикупљање новчаних средстав како би обрадовала малишане овог краја. У тих 12 година, прикупљено је наменски за Божићне дарове нешто око 500.000 евра, што у динарској противвредности износи око 60 милиона динара.

Упркос лошим временским условима у свечаној атмосфери и препуном Дому културе у Прибоју, у четвртак 5. јануара је поклон у вредности од по 5.000 динара добило 255-оро деце, у Пријепољу њих 340 а у Новој Вароши још 255-оро малишана и деце са посебним потребама, са истоветним поклонима за Божић.

Према најавама Војина Вучићевића Извршног директора за пројекте, ова хуманитарна организација већ на пролеће наставља своју мисију са пројектима помоћи на ревитализацији пољопривреде и оснаживању воћарске производње у свим општинама Рашке области.

stara-raska-bozicni-pokloni-priboj-2017