banner telefoni naslovna

Председник Општине потписао уговоре о стипендирању са талентованим студентима

Одлуком Општинског већа, ове године решено је да сви талентовани студенти који испуњавају услове, остваре право на стипендију за талентоване студенте. Тим поводом, председник општине Прибој данас је угостио и потписао уговоре са 15 талентованих студената из Прибоја, за које је изразио наду и жељу да се врате у свој град.

Студенти који су остварили право на стипендију за талентоване студенте општине Прибој (за школску 2017/18. годину), данас су потписали уговоре о стипендирању са председником Општине. Ради се о општинској стипендији која ће се исплаћивати у 10 једнаких рата, у месечном новчаном износу који одређује Општинско веће. Као и ранијих година, обзиром да је ово постало пракса, председник општине Прибој пожелео је студентима успех у даљем учењу и усавршавању, исказујући наду да ће се ови млади и талентовани људи једнога дана вратити у свој град, или бар бити његови амбасадори. Уз наду да ће ови млади људи својим ангажманом након завршених студија, помоћи својој локалној заједници, која сада помаже њих, разговарало се и о њиховим плановима за будућност. Са друге стране, од студената се чуло колико им значи један овакав вид подстицаја и мотивације за школовање, али и боље резултате.

Услов за добијање општинске стипендије за талентоване студенте, био је да права на стипендију нису остварили из буџета Републике Србије, односно уколико испуњавају услове, да се конкретно определе за стипендију. Стипендија за талентоване студенте додељује се без обавезе враћања, а исплаћује се у десет једнаких месечних рата, у износу од 12.000 динара. За школску 2017/2018. годину, право на ову стипендију остварило је 15 прибојских студената, са просечном оценом изнад 9.

talentovani studenti 2018