slideshow04

Одржан јавни увид Предлога Одлуке о буџету општине Прибој за 2019. годину и Нацрта Плана капиталних инвестиција општине Прибој 2019-2021. године

У понедељак 17.децембра, у малој сали Општинске управе одржан је јавни увид Предлога Одлуке о буџету општине Прибој за 2019. годину.

У кладу са буџетским календаром и по процедури утврђеној Законом о буџетском систему, документ је представљен заинтересованим грађанима, који су имали прилику да изнесу своје предлоге и примедбе. Сви изнети предлози су уважени, те ће исти бити уврштени у Предлог документа који ће бити послат на Општинско веће, а након тога на одлучивање одборницима.

Јавна расправа истог дана одржала се и поводом Нацрта Плана капиталних инвестиција општине Прибој 2019-2021.године, када је документ представљен стручној јавности, пословној заједници, грађанима и невладиним организацијама. ПКИ је вишегодишњи план финансирања спровођења капиталних инвестиционих пројеката, наведених по годинама реализације, са планираним годишњим расходима и изворима финансирања. Као динамички документ, могуће је да се сваке године анализира и продужава за по једну годину, у току редовног буџетског процеса.

Коначан суд о оба документа даће одборници Скупштине општине, на седници која се планира за 28. децембар.

Предлог0 Плана капиталних инвестиција општине Прибој 2019-2021. године можете погледати овде.

javna rasprava budzet 2019