slideshow04

Радио Београд и емисија "Градовање" у Прибоју

Данас је општину Прибој посетио новинар Радио телевизије Србије, Жика Бранковић, аутор емисије "Градовање", која се емитује на Радио Београду у континуитету од 1994. године и представља својеврсну разгледницу градова и општина у Србији. Циљ ове колажне емисије је да кроз разговор са руководством локалних самоуправа, привредницима, просветним радницима и другим делатницима, ширу јавност у земљи и свету упозна са сваким делом наше земље.

Ово је иначе друга посета Жике Бранковића Прибоју, а овај пут испред локалне самоуправе угостила га је заменица председника Општине, Весна Југовић. У данашњем снимању "Градовања", учествовали су сви релевантни чиниоци за представљање што реалније слике једног града, какав је Прибој. Представљени су историјска баштина, манифестације карактеристичне за ово поднебље, институције и привреда.
Личну карту општине, као и активности локалне самоуправе које су спроведене и које се планирају, представила је заменица председника Општине, Весна Југовић, док је кратак историјат уз легенду о имену града презентовао Миломир Љујић. Након тога се повела прича о култури, културно-историјској заоставштини, установама културе, обичајима из краја, о чему су говорили директор Завичајног музеја, Саво Дерикоњић, Ибрахим Ћата Хасанагић, Саша Којадиновић и директорка Градске библиотеке, Селма Кулоглија. Најстарију основну школу на територији општине Прибој, "Никола Тесла" на Бањи представила је директорка Драгана Грујичић и њена помоћница, Славица Пенезић. Посебан акценат у току снимања емисије бачен је на туризам, лов и риболов о чему су говорили директор Туристичке организације Владан Радовић, као и Зоран Токовић у име Ловачког удружења. Као успешно предузеће, представљена је млекара Биомлек из Саставака, о чијој производњи је говорио власник Милета Иконић. Као град спортског духа, Прибој је представио помоћник председника Општине за спорт и омладину, Мирослав Буквић, док је о развоју привреде говорио председник Фонда за развој, Гаврило Бујишић. О стању у здравству говорио је главни техничар Дома здравља, Мирко Тошић, а о информисању јавности на територији општине Прибој, Сања Мановић из Канцеларије за ЛЕР.
Емисија ће бити емитована у ноћном програму Радио Београда, у ноћи између среде и четвртка, 5. јуна 2013. године.

gradovanje00
gradovanje01
gradovanje02