slideshow04

Потписан "Споразум о међусобној сарадњи у поступку информисања домаћих и страних правних или физичких лица заинтересованих за издавање енергетске дозволе односно сагласности"

Министар енергетике, развоја и заштите животне средине, Проф. др Зорана Михајловић, у среду 15. маја 2013. године, у Влади Србије свечано је уручила председницима 17 општина и градова у Србији „Споразум о међусобној сарадњи у поступку информисања домаћих и страних правних или физичких лица заинтересованих за издавање енергетске дозволе односно сагласности“.

Свечаности је присуствовао председник општине Прибој, Лазар Рвовић који је у име општине потписао Споразум.
Проф.др Зорана Михајловић, Министар енергетике развоја и заштите животне средине изразила је задовољство резултатима јавног позива за изградњу мини - хидроелектрана које је министарство расписало фебруара ове године. Истакла је да ће Србија на основу овог позива у наредне две године имати изграђених 317 малих хидроелектрана 10 мегавата снаге или 400 гигават сати електричне енергије, што ће створити услове за отварање нових радних места и покретање развоја других области у тим општинама. Министар Михајловић нагласила је да ако се зна циљ, а то су природни ресурси, резултати су достижни и подсетила да је министарство уредило област онбовљивих извора енергије, почев од уредбе за повлашћене произвођаче електричне енергије, Националног плана за обновљиве изворе енергије и што је најважније - урађена је комплетна законска регулатива. Транспарентност и јасни критеријуми Јавног позива за изградњу малих хидроелектрана привукли су инвеститоре о чему говоре и подаци да се за 317 локација пријавило висе од 1400 заинтересованих улагача који су имали комплетну документацију и одговорили на све услове које је одредила комисија формирана за увид и контролу спровеђења јавног позива.
Споразум можете погледати овде.
sporazum o saradnji MHE
sporazum o saradnji MHE1