slideshow04

Турска Влада обезбеђује школарине за стране студенте са циљем да се допринесе образовању младих у пријатељским земљама

Турска Влада обезбеђује школарине за стране студенте са циљем да се допринесе образовању младих у пријатељским земљама. Такође се тежи успостављању мостова пријатељства између појединаца и држава кроз образовање и помаже задовољењу потреба за квалификованом радном снагом у државама у којима се школарине одобравају.

У том контексту, турска Влада такође нуди курсеве турског језика у летњем периоду, заједно са школаринама за академске студије. 
Овогодишњи курсеви језика ће се одржавати у периоду од 1. јула до 25. августа 2013. године. Заинтересовани студенти могу аплицирати путем онлине формулара до 23. маја 2013. године, путем сајтова www.turkiyeburslari.org и www.turkceyazokulu.org.
YUNUS EMRE ЛЕТЊИ КУРСЕВИ ТУРСКОГ ЈЕЗИКА
Програм ће се одржавати између 1. јула и 25. августа 2013. године. Учесници ће обилазити градове Бурсу, Канакале, Трабзон, Газиантеп, Коња, Зонгулдак, Кајсери, Адапазари, Кастамону, Едирне и Самсун.
Право да аплицирају имају студенти који су уписани на основне академске, постдипломске или специјалистичке студије. Од учесника се такође очекује да имају основно знање турског језика.
Поред курса језика, летњи програм ће такође садржати и одређене културне и друштвене активности са циљем да се допринесе личној оријентацији учесника.