slideshow04

Представници ТИКА-е у Прибоју

Потпредседник ТИКЕ (Турске агенције за развој), Мехмед Суреја Ер, данас је посетио општину Прибој, као једну од неразвијених општина у надлежности Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја, коју у име Владе води министар, др Сулејман Угљанин.

У име општине Прибој, њега и директора канцеларије ТИКЕ у Београду, Емраха Устаомера, секретара Рифата Крлића и помоћника министра Угљанина, Едиба Кајевића, примио је председник општине Прибој, Лазар Рвовић. Повод посете представника ТИКЕ је донација амбулантног возила Дому здравља Прибој, али и утврђивање даљих токова сарадње. Господин Суреја Ер рекао је да, после финансирања изградње осам станова за породице чији су станови изгорели у пожару, донације седам мотокултиватора, 20 пластеника и амбулантног возила, ова агенција ће наставити са радом на унапређењу живота у неразвијеним подручјима, посебно истичући пројекте за којима буде потребе у наредном периоду. Посебно се осврнуо на пројекте у пољопривреди, јер како је рекао, такви пројекти помажу локалним пољопривредницима да опстану а и најбрже дају резултате. Потпредседник ТИКЕ је изразио жељу, да у будућности се баве смањењем незапослености и исељавања становништва из овог дела Србије. 
Председник Општине, Лазар Рвовић, захвалио се представницима ТИКЕ, која је до сада, кроз донације помогла општину са преко 30 милиона динара у областима које финансирају, а то су образовање, здравство и пољопривреда. Председник је рекао да ће Општина као сервис грађана и у будућности сарађивати са ТИКОМ на пројектима који су потребни грађанима, и да не сумња у то да ће њихова помоћ као и до сада бити конкретна, јасна и видљива, посебно се уздајући у добру сарадњу у будућности, у духу постојеће, добре сарадње Србије и Турске.
tika maj13 01
tika maj13 02