slideshow04

Održana 11. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 11. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, sa koga je Skupštini opštine na usvajanje prosleđen najvažniji dokumenat za narednu 2017. godinu, Predlog Odluke o budžetu opštine Priboj za 2017. godinu.

Na današnjem zasedanju, utvrđen je i Skupštini opštine prosleđen na usvajanje još jedan rebalans budžeta opštine za 2016. godinu, u kojem je došlo do malih izmena kod raspodele tekuće budžetske rezerve. Ovim rebalansom nisu menjani prihodi, već samo rashodna strana kod pojedinih korisnika, s tim što se umanjuje tekuća budžetska rezerva i raspoređuju se rashodi i izdaci na osnovu donetih rešenja Opštinskog veća za pokriće nedovoljno planiranih sredstava Odlukom o budžetu za 2016. godinu.

Budžet opštine Priboj za 2017. godinu manji je za 130 miliona od rebalansiranog budžeta za 2016. godinu, pa planirani budžet iznosi 1.008.664.202,00 dinara. Planirani budžet podeljen je na 17 programa, a istim se u 2017. godini planiraju velika ulaganja u putnu infrastrukturu, delom iz budžeta opštine, delom iz sredstava države i preko Programa povratka raseljenih lica. Predlogom Odluke o budžetu opštine Priboj za 2017. godinu planiran je otkup akcija bivših radnika FAP-a u iznosu od 122 miliona, dok je 60 miliona planirano za ostala preduzeća.

Danas je utvrđen i Predlog Konačne rang liste o stipendiranju talentovanih studenata za 2016/2017. godinu, a Opštinsko veće opštine Priboj izmenom Zaključka o stipendiranju talentovanih studenata, svih 18, umesto dosadašnjih 10 studenata, koji ispunjavaju uslove dobiće opštinsku stipendiju u iznosu od 12.000 dinara.

Utvrđen je i Predlog Rešenja o izmenama i dopunama rešenja o raspodeli sredstava na sportske klubove i manifestacije u 2016. godini.

Utvrđen je i Predlog Rešenja o obrazovanju Žalbene komisije i to u sastavu Radojica Đurović za predsednika, Radosav Cvijović i Mirsad Turković kao članovi.

Opštinsko veće opštine Priboj danas je kao informaciju razmatralo i Predlog Plana i Programa rada Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj za 2017. godinu.

Razmotreni su i Skupštini opštine prosleđeni na usvajanje predlozi programa poslovanja za 2017. godinu Regionalne sanitarne deponije "Banjica", JP "Toplana" Priboj, JKP "Usluga" Priboj, Turističke organizacije Priboj, Ustanove za fizičku kulturu "Sportski centar" Priboj, Zavičajnog muzeja Priboj, Doma kulture "Pivo Karamatijević", JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, Gradske biblioteke Priboj i Centra za socijalni rad. Turistička organizacija Priboj ove godine neće organizovati planirani doček Nove 2017. godine, već će ta sredstva biti preusmerena u humanitarne svrhe, onde gde budu najpotrebnija.

Na današnjem zasedanju utvrđen je i Predlog Odluke o načinu pružanja podsticaja osnivanja novih privrednih subjekata, otvaranju novih radnih mesta i podsticaju novih poslovnih aktivnosti na području opštine Priboj. Odlukom je predviđeno da podsticaje mogu dobiti radnici FAP Korporacije a.d. koji su status radnika izgubili 31.12.2015. godine, radnici FAP d.o.o. "Stan", FAP d.o.o "Transport" i FAP d.o.o. "Lim", koji su status radnika izgubili u 2016. godini, pod uslovom da nisu ostvarili pravo na penziju, odnosno da nemaju status zaposlenog na neodređeno vreme i koji imaju nameru da dobijena sredstva po osnovu ovog podsticaja upotrebe za obavljanje određene privredne i druge delatnosti.

01 sednica OV