slideshow04

Predlog Budžeta Opštine Priboj za 2017. godinu

Na 7. sednici Skupštine opštine Priboj, koja će biti održana 26.12.2016. godine, usvajaće se predlog Budžeta opštine Priboj za 2017. godinu. Predlog Budžeta za 2017. možete preuzeti ovde.

Ovim putem pozivamo građane da uzmu učešće u javnoj raspravi. Sva pitanja možete postaviti preko portala, a nadležne službe će odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Sva Vaša pitanja i sugestije biće prezentovane na sednici Skupštine opštine Priboj.

Расправа о буџету
Име и презиме (*)
Invalid Input
е-маил (*)
Invalid Input
Коментар: (*)
Invalid Input
Анти спам Анти спам
Invalid Input

 

Pitanja i odgovori učesnika javne rasprave

Pitanje 1
Poštovani, u novembru 2016. godine je 15 građana, stanovnika donjeg dela Čitluka, koji imaju priključak na gradsku kanalizacionu mrežu, predalo Direkciji za izgradnju grada zahtev za priključenje na gradsku vodovodnu mrežu. Reč je o stanovnicima ulica Refika Kočevića, Desetački Put i Save Kovačevića. Da li se planira u 2017. godini bar izrada projekta kojim bi se otpočelo rešavanje navedenog pitanja?


Odgovor 1
Poštovani, u kontaktu sa odgovrnim licima iz Bivše direkcije dobili smo odgovor da se mora poštovati sledeća procedura: JKP Usluga određuje uslove za priključenje na vodovodnu mrežu u slučaju da postoje ispunjeni uslovi, Opštinska uprava može naloožiti izradu projektne dokumentacije kao i same radove. U budžetu opštine Priboj predviđena su sredsta za izradu projektne dokumentacije za kapitalne objekte koji će se realizovati u skladu sa prioritetima i obezbeđenom tehničkom dokumentacijom.

 

 

Pitanje 2
Poštovani, budžetom Optine Priboj za 2017. godinu je predviđeno asfaltiranje 150 metara ulice Refika Kočevića. Građani koji žive u navedenoj ulici su Direkciji za izgradnju grada predali u decembru 2016. god. zahtev za asfaltiranje dodatnih 100 metara (ojačanje kolovozne konstrukcije). Postoji li mogućnost da se uvrsti i tih 100 metara u budžet za narednu godinu (sveukupno 250 metara) ili ćemo i dalje imati nedovršenu ulicu na par stotina metara od centra grada?


Odgovor 2
Poštovani, stručne službe su nam dostavile plan kapitalnih investicija sa predlogom od 150m. Svaka eventualna promena plana mora biti usvojena od Skupštine opštine Priboj. Najveći deo zahteva građana vezan je za rešavanje putne infrastrukture. Kao što možete videti izdvojena su značajna sredstva za te namene i izvršavaće se po dinamici obezbeđenja sredstava za iste.