slideshow04

Održana druga sednica Skupštine 55.MOSI "Priboj 2018"

U Priboju su juče održana zasedanja Stalnog komiteta i Skupštine 55. MOSI "Priboj 2018", što je inače drugo po redu zasedanje ova dva organa MOSI. Na okupljanju delegata najveće sportske manifestacije regionalnog karaktera na Balkanu, u pribojskom Domu kulture, juče su bliže utvrđeni detalji oko organizacije, termina, sportskih grana koje će biti zastupljene, ali i cena usluga smeštaja, ishrane i kotizacije za učešće.

mosi druga skupstina

Na drugom zasedanju Stalnog komiteta 55. MOSI "Priboj 2018", za novog predsednika Komiteta izabran je novi predsednik Sportskog saveza opštine Priboj, Filip Komarica, dok je za potpredsednika izabran Dejan Elez iz opštine Sokolac, koja će biti domaćin igara 2019. godine.

O tačkama koje su na zasedanju Stalnog komiteta utvrđene kao predlozi, izjasnila se Skupština 55. MOSI "Priboj 2018", pa je tako za potpredsednicu ovog tela izabrana iz opštine Sokolac, kao budućeg organizatora, Bojana Marković. Utvrđen je i tačan termin održavanja MOSI 2018, a to je od 4-8. jula 2018. godine, dok će se konačne prijave gradova i opština za učešće primati do 13. juna, nakon čega je planirano da se održi sledeće zasedanje skupštine.

Na 55. MOSI "Priboj 2018" održaće se takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to u atletici, odbojci i odbojci na pesku, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, ribolovu, karateu i tenisu, što je ukupno 14 sportova, dok je na predlog naknadno uvršten i biciklizam. Za PARA MOSI održaće se takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji u streljaštvu, šahu, pikadu i ribolovu.

Predložene su i usvojene cene za smeštaj, i to za kolektivni 3 eura po osobi, privatni 6 eura po osobi, i cene ishrane, tj. obroka - doručak 3, ručak 6 i večera 5 eura po osobi. Kotizacija za učešće na 55.MOSI "Priboj 2018" iznosi 150 eura po opštini/gradu.

Skupština 55. MOSI "Priboj 2018" juče je donela i odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu organizacije za 57. MOSI za 2020. godinu.

Prisutne je pozdravio i predsednik Organizacionog odbora 55. MOSI i predstavnik opštine domaćina, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, koji je delegate skupštine upoznao sa pripremama za MOSI koje su u toku.

"MOSI prevazilaze sportski značaj. Nažalost, do sada, nisu bile medijski propraćene koliko bi to trebalo.", rekao je Rvović, koji je dodao da će Priboj osim sjajnih uslova za takmičare, obezbediti i sjajne uslove za medije, nacionalne i regionalne, ali i direktne prenose takmičenja, što same igre stavlja na jedan viši nivo.

On je podsetio da je Priboju najveća pomoć u organizaciji država, posredstvom Vlade i resornih ministarstava, pa se tako trenutno u Priboju izvode radovi na pripremi saobraćajne i sportske infrastrukture u vrednosti od oko 200 miliona dinara, što 80% finansira država. Priboj će do početka MOSI dobiti i video nadzor, naselje za ribolovce, novu ili obnovljenu sportsku infrastrukturu i bezbedan ambijent za sve takmičare, za šta je posebno pohvalio pripradnike MUP-a PU Prijepolje, koji već predano rade na koordinaciji aktivnosti sa kolegama iz drugih gradova i država.

Međuopštinske omladinske sportske igre, skraćeno MOSI je sportsko takmičenje za mlade sportiste iz tri zemlje, to jest iz opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koje se održava svake godine. Prve MOSI su odigrane 1954. godine, a opština Priboj je jedan od osnivača i inicijatora MOSI u Prijepolju 1954.godine. Priboju je ove godine opet pripala čast da bude organizator, dok je pre toga Priboj jedanest puta završio igre kao pobednik u sveukupnom plasmanu, a šest puta je bio uspešan domaćin igara. Poslednji put domaćin je bio 2004. godine.

mosi druga skupstina1