slideshow04

Одржана 51. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 51. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме су чланови Већа разматрали једну тачку дневног реда, а то је предлог Комисије за расподелу средстава у спорту и категоризацију спортских организација у 2019. години за доношење решења о расподели средстава на спортске клубове и организације за 2019.годину и решења о расподели средстава за учешће у програмима и пројектима у области спорта за 2019. годину.

За реализацију годишњих редовних програма у области спорта, опредељено је 21 милион динара, од чега је 64%, односно 13.400.000 расподељено, Фудбалском клубу Фап 5.200.000, кошаркашком и рукометном клубу по 4.150.000 односно 4.050.000 динара. За реализацију посебних програма расподељено је укупно 2.500.000 динара. Први пут ове године са посебним програмима конкурисао је Спортски савез Прибој, чијих ће се шест пројеката намењених за Спортске игре младих, а чији ће домаћин ове године бити Прибој, предшколски и школски спорт, турнир у бич волеју, два меморијална турнира и спортске манифестације сеоских месних заједница суфинансирати са укупно 1.250.000 динара.

Комисија је предлог који је Општинско веће једногласно усвојило, сачинила стриктно примењујући правилник за одобравање и финансирање програма за задовољавање потреба интереса грађана у области спорта. Од следеће године на снази ће бити нови Закон о спорту, који неће моћи да финансира професионални спорт већ само подстицајне програме, омладински, аматерски, школски и предшколски спорт, а са применом ових смерница кренуло се још прошле буџетске године у Прибоју. Уз нова правила биће успостављени и нови системи контроле трошења буџетских средстава.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

49 sednica opstinskog veca