slideshow04

У Прибоју одржан Европски куп у рафтингу

У Прибоју је током 12,13. и 14.априла одржан Европски куп у рафтингу. Такмичење у класи Р4 на Европском купу рафтинга у Прибоју, истовремено се одржало када и државно првенство као и мастер првенство, све у оквиру меморијала Алекси Којадиновићу.

Ове године осим Прибојаца и екипа из Србије, учествовале су и екипе из Румуније, Бугарске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Овогодишњи спектакл на Лиму финансијски су помогли Општина Прибој и Спортски савез, а како истиче председник Рафтинг асоцијације Србије, Дејан Пузовић, оваква слика из Прибоја, била је за понос.

"Рафтинг асоцијација Србије је наша кровна институција и она је била покретач свега овога, уз велику помоћ Општине Прибој и Спортског савеза. Стварно смо направили један спектакл на реци Лим, уопште у региону, овај број екипа на једном рафтинг купу је реткост видети и на то смо поносни.", рекао је Пузовић.

Рафтинг као екстреман спорт захтева доста припрема са којима мора да се почне на време. Већина учесника међу којима су и они који су били први пут на овом купу, кажу да је важан резултат који се постигне, али дружење се ставља свакако у први план.

Фото: РИНА

rafting kup priboj 2019