slideshow04

Наставак радова на Рибарском насељу

Наставак радова на другој фази проширења Рибарског насеља на Потпећком језеру финансираће и ове године Министарство трговине, туризма и телекомуникација са шест милиона динара. Постојећи садржаји Рибарског насеља Потпећ, који су били  хит на протеклом Сајму туризма, биће допуњени ове године са још пет бунгалова, мокрим чвором и марином за чамце, чиме ће се комплетирати јединствена код нас,  туристичко - спортска понуда у Прибоју.

Уз постојеће капацитете Рибарског насеља, који ће бити проширени и ауто камп са пратећим садржајем, Прибој ће добити јединствен туристички производ. Радови су у току и трајаће 40 календарских дана.

Повећањем смештајних капацитета и изградњом марине биће начињен и први корак у повезивању са веслачким организацијама на мирним водама где се већ ове године очекују представници универзитетских екипа са свих државних факултета у Србији.

Радове на другој фази Рибарског насеља изводи фирма "Ровчанин инжењеринг" из Пријепоља, која је успешно реализовала и прву фазу пројекта.

Упоредо са трећом фазом радова на Рибарском насељу, приводе се крају и пројектне припреме за изградњу ауто кампа који ће се по највишим светским стандардима градити у склопу Рибарског насеља и који ће бити отпочети до краја године уз суфинансирање локалне самоуправе и Министарства трговине туризма и телекомуникација.

Употпуњивањем ових садржаја, Прибој ће постати јединствена туристичка дестинација, мапирана код нас и у европским понудама, као изврсно место за рекреативни риболов, веслање на мирним водама и одмор за љубитеље природе.

ribarsko naselje pocetak III faze