slideshow04

Наставак радова на изградњи котларнице на биомасу капацитета 1,8 MW

Општина Прибој, једна је од 10 општина које су 2017. године потписале уговор о реализацији пројекта преласка градске топлане са фосилних горива на коришћење биомасе. Тренутно су у току радови на новој котларници, која ће грејати основне школе "Вук Караџић" и "Десанка Максимовић", Машинско-електротехничку школу и Гимназију, као и Дечији диспанзер, а чију изградњу финансира Владина Канцеларија за јавна улагања.

Заменик председника општине Прибој, Саша Василић, обишао је јуче радове у које је уведен нови извођач, након раскида уговора са претходним. Након што је обављена нова јавна набавка, радови су настављени.

"Овај објекат у изградњи прикључен је на водоводну инсталацију, тако да се радови убрзано настављају. Вредност ове инвестиције је 126 милиона динара и у потпуности се финансира из фондова Владе Републике Србије, односно Канцеларије за управљање јавним улагањима.", рекао је Василић.

Рок за завшетак радова на изградњи котларнице на биомасу капацитета 1,8 MW је 6. октобар и према речима садашњег извођача, конзорцијума "Energy construction" и "Термомонт" из Београда, очекују завршетак радова пре рока.

Вредност инвестиције изградње нове котларнице је 126 милиона динара са ПДВ-ом, а средства за извођење радова обезбеђена су захваљујући Програму обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите, који је донела Влада Републике Србије, а по коме је локална самоуправа конкурисала код Канцеларије за управљање јавним улагањима.

nastavak radova kotlarnice na biomasu