slideshow04

Донација ЈКП "Градска чистоћа" Београд општини Прибој - ЈКП "Услуга" Прибој

Данас је општина Прибој добила значајну донацију Јавног комуналног предузећа "Градска чистоћа" из Београда. Том приликом је извршена примопредаја вредне опреме коју ће у наредном периоду користити ЈКП "Услуга" за обављање својих редовних комуналних улуга на територији општине Прибој.

Ради се о донацији камиона смећара запремине 22 кубна метра, комуналног трактора са прикључном опремом (раоник, посипач соли, спремника и четке за чишћење коловоза), стационарној цистерни од 5 кубних метара за пијаћу воду и 50 уличних корпи за отпатке.

donacija jkp gradska cistoca

Ову вредну донацију коју је званично данас предао директор ЈКП "Градска чистоћа" Београд Марко Попадић, у име општине Прибој примили су председник Скупштине општине, Борис Мрдовић и директор ЈКП "Услуга", Жељко Јечменица. Примопредаји донације присуствовао је и народни посланик Крсто Јањушевић.

"Пре свега велика захвалност ЈКП "Градској чистоћи" Београд, директору Марку Попадићу, захвалност Граду Београду који је препознао наше потребе, наше проблеме и то неће бити крај наше сарадње. Ми настављамо и на другим пројектима разговоре и то је једна изванредна ствар где се јасно види да Град Београд и развој града Београда заправо индиректно утиче и на развој других општина и да у Београду знају за све друге општине које су ево и 300 км далеко од Београда. Ово ће изузетно значити општини Прибој и ми ћемо се трудити да на сваком пољу учинимо да грађанима Прибоја буде и лепше и боље овде.", рекао је народни посланик из Прибоја.

Он је такође истакао да кроз ову донацију биће привучене и друге, још лепше, те да ће се и у будућности борити на пољу економије али и свим другим пољима, како би се Прибој вратио на старе стазе.

Примопредаји је присуствовао и директор ЈКП "Градска чистоћа", Марко Попадић, који је рекао да је ово један од начина да се помогне сиромашнијим општинама, што ће се радити и у будућности.

"На иницијативу народног посланика, господина Крста Јањушевића, и локалне самоуправе Прибој као и директора ЈКП "Услуга" Прибој, ЈКП "Градска чистоћа" се одлучило за ову донацију општини Прибој. Сви смо свесни колико је одвожење и третирање отпада тежак и сложен посао и надамо се да ће ова наша донација омогућити лакше сакупљање и третирање отпада на територији општине Прибој.", изјавио је Марко Попадић, директор ЈКП "Градска чистоћа" из Београда.

Председник Скупштине општине Прибој, Борис Мрдовић, захвалио се у име локалне самоуправе на овој вредној донацији.

"Овим показује и "Градска чистоћа" и Град Београд да су социјално одговорни субјекти и сасвим сигурно са друге стране ми показујемо кроз једну фину кординацију коју је народни посланик спровео овде између ресорних субјеката да можемо успешно да сарађујемо и не само на овом пројекту него и на будућим пројектима које смо данас договорили и зацртали.", рекао је Мрдовић.

Он је изразио и наду да ће се овим уједно порадити и на подизању свести грађана о здравој животној средини, о екологији, односно о свему ономе што као заједница можемо дати као допринос у уређењу овог града.

Директну корист и олакшање у пословању захваљујући овој донацији, осетиће прибојско ЈП "Услуга". Ради се о камиону Мерцедесу ФАП 2524 са 22 м3 запремине у сабијеном стању, о трактору са овим свим комуналним прикључцима, о једној стационарној цистерни за пијаћу воду и о 50 кантица за улично смеће.

"Ова донација је за нас од посебног значаја, ја ћу посебно истаћи овај комунални трактор који има знатно мању вредност него камион али посебно кажем зато што ће у старом делу града наши корисници а и ми сами, пружати услуге много брже и много ефикасније. Као што знате улице у Старом граду су доста тесне и наш камион за зимско одржавање није скоро ни у једној улици могао да прође из тих разлога. Са овим ћемо знатно брже и квалитетније пружати комуналне услуге. ", рекао је директор ЈКП "Услуга" Жељко Јечменица.
Осим ЈКП "Градска чистоћа" директор комуналног предузећа из Прибоја, посебну захвалност упутио је народном посланику Крсту Јањушевићу, на чију иницијативу је и стигла ова вредна донација.

donacija jkp gradska cistoca 2