slideshow04

Прибој и Рудо добили лиценциране тренере

У оквиру програма прекограничне сарадње измедју Србије и Босне и Херцеговине успешно се реализује пројекат „Бели спорт и културно-историјско наслеђе са краја 19. века у функцији развоја туризма општина Рудо и Прибој”.

Реч је о развоју и афирмацији тениса у ове две пограничне општине. Суштина идеје за овај пројекат базирана је на чињеници о Аустро-угарском наслеђу, захваљујући којем је први тениски меч на овим просторима одигран, управо на граници ове две општине.

Као један од резултата овог пројекта је успешно завршена обука тениских тренера у организацији Туристичке организације Прибој, у сарадњи са Тениским савезом Републике Србије, на подручију Златибора.

Крајем маја одржана је седмодневна обука за пет тениских тренера из Прибоја и Рудог, под стручним надзором тренера репрезентативних селекција, Милоша Дедића. Полагање за лиценцу Д Тениског савеза Србије за рад са децом од 6 до 12 година, обављено је пред комисијом на челу са Дејаном Вукојичићем, координатором Тениског савеза Србије за дечји тенис. Ови тренери ће представљати окосницу развоја тениса у ове две општине.

Поред едукације и лиценцирања тренера овом обуком, кроз пројекат ће бити, између осталог, изграђени тениски терени у ове две општине. Такође биће опремљен и тениски клуб у Прибоју као и формирана и опремљена тениска секција у општини Рудо. У оквиру програма у плану су и два кампа за девојчице и дечаке из општина Прибој и Рудо.

Пројекат се финансира из претприступних фондова Европске уније, у склопу програма Прекограничне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине, током периода између 2014. и 2020. године. Пројекат имплементирају Туристичка организација Прибој и Јавна установа за туризам и спорт општине Рудо. Тело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU), Републике Србије.

Необична историја, биће темељ развоја нових садржаја који ће у будућности привући туристе, љубитеље овог спорта и историје, што ће свакако допринети развоју и промоцији ових општина, али и општина из региона.

tenis obuka trenera