slideshow04

Отворене Спортске игре младих у Прибоју

Своју турнеју широм Србије, Спортске игре младих данас су наставиле у Прибоју. Деца из Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши, њих око 1500, надметали су се данас у девет спортова, ширећи тако спортски дух, дух натицања, дружења и младости.

Скуп су отворили Борис Мрдовић, председник Скупштине општине Прибој, Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије и Филип Комарица председник Спортског савеза Прибоја, уз присуство и Дениса Шарка, главног координатора СИМ за ову регију и представника локалне самоуправе.

Председник Спортског савеза Филип Комарица је навео да без обзира на остварене резултате које ће малишани постићи, очекује их пуно других изазова у животу, те да је ипак најважнији задатак да буду добри људи.

Бакљу је на одушевљење деце носио Бењамин Кокор, који је упалио пламен, означивши Игре отвореним отвореним. Кокор је млади прибојски атлетичар који је изборио пласман на завршно финале Спортских игара младих у Сплиту.

Прибој је први пут домаћин каравану Игара, те се председница СИМ Србије, Ивана Јовановић захвалила домаћинима на срдачном гостопримству.

"Када вас људи дочекају први пут широког срца са оволико насмејане деце, то представља показатељ и неких других победа. Хвала вам на топлој добродишлици, најбоље чекамо на завршном државном првенству у Београду средином јула месеца", навела је Јовановић.

Председник локалног парламента Борис Мрдовић рекао је да су СИМ дивна слика која употпуњује оно за шта се сви боримо свакодневно, а то је борба за радост деце и будућност Србије.

"Прибој са вама младима показује своју снагу и будућност и то да има традицију у спорту. Град који је прошле године угостио на МОСИ око 3 хиљаде спортиста и близу 15 хиљада гостију, показао је сву своју срдачност и гостопримство. Данашњи дан треба да буде у духу пријатељства и спорта, победе и порази су саставни део живота, због тога треба на спортским теренима да покажете љубав и фер плеј.", рекао је Мрдовић у свом обраћању.

Спортске игре младих након Прибоја настављају свој караван на Златибору, након кога следи Краљево. Прибој има у плану да истакне кандидатуру за домаћина Генералног отварања ове престижне спортке манифестације.

otvorene igre mladih 2019