slideshow04

Прибој добио саобраћајни полигон - Представа "Пажљивкова правила у саобраћају" опет у Прибоју

У сарадњи са локалном самоуправом и Саветом за безбедност саобраћаја, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је у Прибоју 11. јуна поново едукативну представу "Пажљивкова правила у саобраћају", која за циљ има да малишанима предшколског и школског узраста укаже на правила безбедног понашања у саобраћају. Све то је било у циљу обележавања добре сарадње са локалним саветом, што је награђено и поклоном прибојској општини.

priboj dobio saobracajni poligon

Ово је друго гостовање Пажљивка у Прибоју, а у Спортској дворани одржан је и теоријски и практични део едукације, све кроз игру и забаву. Такође су им уручени и поклони, флуоресцентни трегери и лењири, са којима ће бити уочљивији у саобраћају.

Прибој је у знак добре сарадње локалног Савета за безбедност саобраћаја, који је један од савета за пример, добио на поклон од Агенције за безбедност саобраћаја показни саобраћајни полигон.

Томислав Петровић из Агенције за безбедност у саобраћају казао је да је овај поклон од изузетне важности јер деца од малих ногу треба да се уче како да се понашају у саобраћају а самим тим они уче и о безбедности.

“Овај полигон ће деци омогућити да на њему пројектују теоријска знања, што ће у пракси даље значити сигуран пут од куће до школе али и за бројне друге ситуације. Очекујемо да ће општина заједно са Саветом за безбедност у саобраћају континуирано радити на едукацији младих како би били што мање изложени могућим опасностима”, казао је Петровић. Он је додао да је општина Прибој једина локална самоуправа у Србији која је добила овакав поклон.

Председник Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој Драго Дробњаковић, захвалио се представницима Агенције за безбедност у саобраћају и нагласио да ће овај поклон чија је вредност милион динара бити искоришћен у сврхе саобраћајног васпитавања деце предшколског узраста као и деце нижих разреда основних школа. Он је такође истакао важност практичних и показних вежби.

Председник Скупштине општине Прибој Борис Мрдовић је подсетио да је овај поклон резултат одличне сарадње између локалне самоуправе и Агенције за безбедност у саобраћају која траје већ годинама уназад. Мрдовић је казао да Савет за безбедност у саобраћају већ годинама има бројне активности како оперативне тако и превентивне.

“Савет за безбедност у саобраћају годинама већ спроводи су бројне акције са децом из основних школа али су имали и значајан допринос приликом израде инфраструктурних пројеката где су значајно утицали на повећање безбедности учесника у саобраћају. На њихову иницијативу постављен је велики број саобраћајних знакова, хоризонтална и вертикална сигнализација”, казао је председник прибојског парламента.

Мрдовић је нагласио да је према подацима које општина Прибој добија од МУП – а, забележено значајно смањење саобраћајних прекршаја, чему су важан допринос дали кроз своје активности Савет и Одбор за безбедност у саобраћају. Истог дана одржано је едукативно предавање о безбедном учешћу у саобраћају прибојским пензионерима а такође је одржан и састанак проширеног Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.