slideshow04

Одржана 28. Међурепубличка смотра дечјег драмског стваралаштва

У периоду од 11. до 13. јуна у Прибоју је одржана 28. по реду Међурепубличка смотра дечјег драмског стваралаштва. Све представе је пратио селектор Смотре, Драган Јовичић Јовић, који је донео одлуке о наградама.

Наградa за сценски говор припала је ансамблу представе "Принцеза фина са Лима" из Прибоја; награда за најбољу женску епизодну улогу Јасмини Шаптовић из Ариља, за најбољу мушку Андреју Савићу из Прибоја; за најбољу женску улогу Нерми Бегановић из Прибоја, док је награда за најбољу мушку улогу припала Филипу Докмановићу из Прибоја. Награђена је и најбоља музика, те је награда припала Новаку Ашковићу из Пријепоља, најбољи костим Вери Лојаници и Ивани Булатовић из Пријепоља, за најбољу сценографију Љиљани Димитријевић из Ариља, док је награда за најбољу режију припала Ибрахиму Ћати Хасанагићу.

Треће место припало је представи "Тарзан" у режији Аммара Мешића из Пријепоља, друго место представи "Смешна бајка" у режији Петра Марјановића из Ариља и прво место и награда за најбољу представу - "Принцеза фина са Лима", по Тоду Николетићу у режији и адаптацији Ибрахима Ћата Хасанагића, а у извођењу Мале позоришне радионице Дома културе из Прибоја.

Поред селектора све представе на Смотри пратио је и Жири Канцеларије за младе Прибоја који је после сваке одгледане представе доделио награде за најбољу женску и мушку улогу у представи.

28 smotra recitatora