slideshow04

Министар Бранко Ружић у посети Прибоју

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић посетио је данас општину Прибој. Приликом посете обишао је између осталог и објекте градских школа и топлане на биомасу који се граде и реконструишу средствима које је Влада Републике Србије определила кроз пројекте Канцеларије за управљање јавним улагањима.

poseta ministra ruzica 2019 1

Истичући јасну опредељеност Владе за равномерни регионални развој Ружић је рекао: "Ако држава инвестира 800 милиона динара кроз ове пројекте у општину Прибој, онда је свима јасно да је дошло до синергије Владе Републике Србије и локалне самоуправе која враћа наду житељима Прибоја, како у процесу реиндустријализације тако и у мерама популационе политике и демографије, што је од кључног интереса за средине као што је Прибој". Он је овом приликом је изразио задовољство због успешне сардање која је у прошлој години за резултат имала уређење тротоара у главној улици у Прибоју, истичући значај наставка сарадње и у овој години.

"Драго ми је што је локална самоуправа аплицирала и што смо били у прилици са скромних три милиона динара помогнемо ову манифестацију. Прибој са својим ресурсима заслужује да се врати на туристичку мапу Србије, а ова манифестација је само један корак напред у том правцу. Бројни изазови стоје пред локланом влашћу, али очекујем да ће их уз помоћ Владе Републике Србије успешно превазићи, јер је општина покренута са мртве тачке на којој је била дуги низ година. Ретко ко има такав кампус који садржи спортске терене, халу, олимпијски базен и то све поред реке Лим" нагласио је Ружић. Министар се сложио да је његова посета Пробоју за време Лимског биатлона већ постала традиција и да ће следеће године успети да види колико се заиста напредовало.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, навлашава да је ова манифестација само једна у низу која има за циљ побољшање живота прибојаца. "Желмо да се наша општина врати на туристичку, али и на индустријску мапу Србије. Имамо добру сарадњу са Владом Републике Србије и захвални смо на томе. Желимо да потенцијали Лима буду максимално искоришћени и да сезона траје шест месеци. Прелепо је видети да су сви смештајни капацитети попуњени и да се тражи кревет више. Ту слику желимо да видимо увек и ка томе улажемо наше напоре” истакао је Рвовић.

Ситуација у овој општини, како каже Рвовић, иде на боље, али не баш динамиком какву би сви желели. "Помаци и напредак су свима видљиви, али овде народ још увек живи тешко. Развој туризма може да буде једна од наших опција, јер то ће привући бројне туристе у нашу општину, али и ивеститоре" навео је Рвовић и поменуо пример хотела у старом делу општине. "Хотел у старом делу Прибоја је откупио инвеститор који ће у њега уложити око два милиона евра. Тај део града ће добити нови изглед јер ће бити урађене и фасаде на зградама, као што ће изгледати фасада хотела. Биће изграђени нови тротоари, али и реновирана зграда железничке станице", казао је Рвовић.

Министар Ружић обишао је и Омладински центар где се у сусрету са младима и општинским руководством упознао о плановима изградње Развојног центра у Прибоју који ће значјно унапредити профилисање младих прибојаца и допринети подизању нивоа стручности и знања кроз инвестиционо развојне пројекте.

poseta ministra ruzica 2019 2