banner telefoni naslovna

Извршена дезинфекција простора јавних институција у Прибоју

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања у Републици Србији и закључку Штаба за ванредне ситуације општине Прибој обављена је дезинфекција простора свих јавних институција, као превентива заштите од Корона вируса.

Тако су представници овлашћене фирме „Санитација плус“ из Београда у Прибоју боравили у уторак, 17. марта, и обавили дезинфекцију простора свих школа на подручју Општине, затим ПУ Невен, Дома културе, Завичајног музеја, ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, ЈКП "Услуга", Туристичке организације Прибој, Спортског центра Прибој, Центра за социјални рад односно Центра за стара лица, затим зграде Општинске управе, Одељења МУП и Основног суда Прибој.

dezinfekcija i deratizacija 2020

Након обављене дезинфекције, сви поменути простори су тренутно заштићени од могућих вируса, а немају никакве негативне реакције на безбедност и здравље људи, чак ни наших најмлађих суграђана.

Стручњаци овлашћене фирме „Санитација плус“ из Београда, такође апелују на све кориснике заједнички, јавних, али и приватних простора, било да су у питању станови у стамбеним зградама или породичним кућама, да и сами могу извршити дезинфекциу свог животногростора, наравно са познатим средствима, како би заштитили становништво и предупредили појаву или евентуално ширење потенцијалних вируса, у првом реду Корона вируса.

По закључку Штаба за ванредне ситуације Општине Прибој, ЈКП Услуга наложене су и појачане мере хигијенске заштите, које подразумевају чишћење свих јавних површина, али и континуирано прање градских улица у оба дела града.