slideshow04

Туризам у време Корона вируса

Агротуризам у време короне, промене, последице и начини прилагођавања у овом времену, биле су теме семинара, који је у среду 7.октобра, одржан у Регионалном стартап центру у Прибоју, у присуству туристичких посленика са подручја општине Прибој, али и суседних средина.

У питању је међународни пројекат који се поред Србије, реализује и у Грчкој, Словенији, Румунији, Словачкој и Босни и Херцеговини, са посебним акцентом на неминовне промене у доба короне, на савременом туристичком тржишту, али и авантуристички и спортски туризам, као шанса за рурална и урбана подручја у општини Прибој и значај анимације у савременом агротуризму.

turizam u vreme korone

Скупу су присуствовали туристички радници из Прибоја, али и суседних општина, као и планинари, рафтери, представници локалне самоуправе.

О туризму у време короне, говорили су стручњаци из ове области, туризмолози и професори Академије струковних студија Западне Србије из Ужица, др Радмила Костић Новаковић и др Радомир Стојановић.

Семинар је добродошао свим туристичким радницима, па и онима који би тек да се укључе у те воде, посебно када је сеоски и авантуристички туризам у питању. Да би се на најбољи могући начин промовисали неоспорни туристички потенцијали овог краја, неопходна је спрега односно синергија локалне самоуправе, туристичких организација, угоститељских и смештајних капацитета, па и превозника и свих грађана, а све са циљем, да се и у оваквим условима, изађе у сусрет захтевима савремених и све више пробирљивих туриста.