slideshow04

Стиже опрема за топлану

Иако је зима још у току, радови на изградњи градске топлане на биомасу у Прибоју, одвијају се према утврђеном плану. Урађено је видљиво, неки објекти су већ и укровљени, приводе се крају бетонско-армирачки радови, а ових дана почела је да стиже и машинска опрема.

„Стигла су четири од укупно 25 шлепера опреме из Аустрије, а у првом турнусу су делови управо котла на биомасу. “, каже Саша Василић, заменик председника општине Прибој и додаје, да ће остатак опреме стизати, сукцесивно, до краја марта.

„Са задовољством можемо да констатујемо да, за сада, све иде по плану, па чак постоји могућност да се топлана пусти у пробни рад и пре рока. “, истиче Василић.

Упоредо са изградњом топлане, теку и пројектне активности на реконструкцији подстаница и топловода, што ће се иначе радити по завршетку актуелне грејне сезоне.

Подсетимо, вредност инвестиције са реконструкцијом топловода и заменом подстаница износи седам милиона евра, а радове изводи конзорцијум "Енерготехника – Јужна Бачка" из Новог Сада.

План је да сви радови буду готови до 1.октобра, а стављање у функцију нове градске топлане у Прибоју на биомасу, очекује се од наредне грејне сезоне.