slideshow04

Штаб за ванредне ситуације: Хитно санирати оштећење на путу за Болницу

Пут за Болницу и Дом здравља, који је одроном угрожен на деоници преко пута бившег Развоја ФАП-а, била је главна тема заседања Штаба за ванредне ситуације општине Прибој, у понедељак 15. марта.

Због безбедности, саобраћај се тренутно одвија једном коловозном траком, наизменичним пропуштањем возила, уз семафорску сигнализацију.

 

Иначе, пут до Болнице и Дома здравља, од насеља Лука је заиста узак, али конфигурација терена не дозвољава његово проширење. Поред здравствених установа, у том делу града налази се и предузеће “Полеистер”, па се изналажење алатернативног путног правца, поставља као императив, а то је пре свега питање новог моста преко Лима, и то на на подручју старог Прибоја, чиме би се избегле овакве ситуације, или чак потпуно пресецање ове путне комуникације.

“Штаб је издао наредбу ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, да у што краћем року санира оштећену деоницу пута” - рекао је Борис Мрдовић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Прибој.

“С обзиром да са отапањем снега и пролећних киша долази и до бујица, на седници Штаба се разговарало и о прочишћавању корита и уређењу водтокова другог реда, како не би дошло до њиховог изливања или могућег поплавног таласа. ”, каже Мрдовић и додаје да је за већину бујичних потока већ је урађена пројектна документација, па се ускоро очекује и њихово трајно санирање.

Што се тиче извештаја Штаба за протеклу годину, све је било усресређено на пандемију корона вируса, па иако је иста била непознаница, прилично се успешно одговорило новим изазовима, а тако ће се чинити и убудуће, закључак је Бориса Мрдовић, начелника Штаба за ванредне ситуације општине Прибој.