slideshow04

Одржана изложба "За дуг век-мед је лек"

У организацији Удружења пчелара Прибој и Туристичке организације нашег града, у Прибоју је 24. септембра одржана традиционална изложба меда и других пчелињих производа под називом "За дуг век - мед је лек".

Упркос пандемији корона вируса, прибојски пчелари су, после прошлогодишње паузе, ове јесени успели да наставе традицију и организују изложбу. Производе најмарљивијих створења на свету изложили су само локални пчелари, а гости су били једино произвођачи опреме из Крагујевца, Лазаревца и Ариља.

 

"Захвљујем Општини, Туристичкој организацији и свим учесницима, што настављамо традицију нашег окупљања. Током јесени ће бити реализован пројекат набавке линије за израду погача, који је са 500 хиљада динара помогла локална самоуправа.", рекао је Никола Миковић, председник Удружења пчелара Прибој.

Част да отвори ову традиционалну манифестацију припала је Дамјану Драмлићу, члану ИО Савеза пчеларских организација Србије.

Изложба или сајам меда и других пчелињих производа, за Прибојце је била прилика да купе мед по доста нижим ценама, а за пчеларе да се окупе, размене искуства и друже.

А да и наредна година буде медна, родна и плодна, а пчелари и њихове пчеле буду здраво, кроз пригодан програм, пожелели су прибојски чувари народне традиције - здравичари, инструметалисти и певачи изворних песама, чланови Друштва гуслара "Прибој".