slideshow04

Дронови за две прибојске школе

У оквиру акције "Донација беспилотних летелица основним школама у Србији", коју су покренули Ротари клубови из наше земље, а која се спроводи на основу Меморандума о сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Ротари клубова у Србији, међу 670 дронова колико је обезбеђенно за основце у Србији, бесплатне дронове су добиле и две основне школе из Прибоја - ОШ "Вук Караџић" и ОШ "Десанка Максимовић".

Беспилотне летелице намењене су учењу програмских језика "скреч" и "пајтон" у оквиру наставе информатике у петом и шестом разреду.

Како је истакнуто на додели дронова за седам основних школа из Прибоја, Нове Вароши и Пријепоља, у понедељак, 25.октобра, основни циљ пројекта је развој компентенција из области програмирања.

Ово иновативно наставно средство, биће од изузетног значаја за ученике, сматрају наставници информатике.

"Дронови ће нам пуно значити у даљем проширењу знања наших ученика из информатике, јер ћемо сада ове беспилотне летилице конкретно увести у наставу.", каже Далибор Аврамовић, професор информатике у ОШ "Десанка Максимовић".

"Све оно што ђаци уче у оквиру предмета информатике, основе "скреча" и "пајтона", могу да примене на овим беспилотним летелицама, односно дроновима.", истакла је Зорица Јестровић, гувернерка "Ротари дистрикта Србије и Црне Горе", и додала да је ово наставак пројекта "За лепшу школу", које је потписало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије са Ротари клубовима.

Поред две школе из Прибоја, кроз ову акцију, беспилотне летилице добиле су и три основне школе из Пријепоља и две из Нове Вароши.