slideshow04

Зимске службе спремне

Општина Прибој спремно дочекује зимску сезону и евентуално обилније снежне падавине, закључак је са седнице Општинског штаба за ванредне ситуације, која је одржана 25. новембра.

"Све јавне службе у Прибоју спремне су за актуелну зимску сезону, пре свега на чишћењу и зимском одржавању путева. Располажу са довољно људства, механиазције и потребних агрегата - соли, ризле и калцијум - карбоната, за реаговање на екстремно ниском температурама.", изјавио је Борис Мрдовић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Прибој.

Сви општински категорисани путни правци, као и до сада, биће чишћени према налогу Штаба, и већ су потписани уговори са извођачима. На овим путевима већ су депоноване и неопходне количине каменог агрегата односно ризле, а на овим путним правцима делују и четири путара.

Некатегорисани путеви према селима, у случају ванредне ситуације, биће такође чишћени по налогу Штаба, а реаговаће извођач који је најближи одређеном селу односно путном правцу.

Такође, трактор бивше Дирекције, биће ангажован на чишћењу снега у уским улицама у оба дела града, где по уговору градске саобраћајнице одржава ЈКП "Услуга".

Уз постојеће количине соли, ако буде потребе, ЈКП "Услуга" ће моћи да повуче сукцесивно, и нове количине, као и ризле, која се избегава посипати у граду због каснијег загушења кишне канализације.