slideshow04

Посета турском Конзулату у Новом Пазару

Могућа донација Републике Турске неопходних уређаја и опреме за здравство Прибоју, била је тема разговора делегације општине Прибој са турским конзулом у Новом Пазару.

Делегација Прибоја 2. децембра, на позив генералног конзула Републике Турске у Новом Пазару, боравила је у овом конзулату у четвртак 2.децембра. Поред председника Општине, Лазара Рвовића, прибојску делегацију су још чинили Едина Реџовић, саветница председника Општине и Миралем Гогалић, помоћник председника Општине Прибој.

И ова посета је у контексту досадашње добре и плодне сарадње две земље, Србије и Турске, коју су трасирали председници Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган.

У том контексту, генерални конзул Републике Турске у Србији, са седиштем у Новом Пазару, Башар Башол, обећао је помоћ Општини Прибој, у виду медицинске опреме и неопходних уређаја, пре свега апарата за лапароскопске операције са потребним инструментаријем, чија је вредност око 100 хиљада евра, што ће прибојској болници омогућити увођење нове технологије а тиме и још савременијег приступа лечењу хируршких болесника.

Како је истакао председник општине Прибој, Лазар Рвовић, зграде Болнице и Дома здравља у Прибоју, ускоро очекује и потпуна реконструкција, као и значајна доградња новог пословног простора ових здравствених установа.

Коначна одлука око ове донације очекује се ускоро, када је планирана и узвратна посета представника Републике Турске општини Прибој.