slideshow04

Одржана 8. седница Скупштине општине

Одборници СО Прибој, у уторак 28.децембра, заседали су последњи пут у овој години. Разматрао се обиман дневни ред од чак 32 тачке, а најважнија је свакако Буџет Општине Прибој за 2022. годину, који је отприлике у истом износу, као и прошле године и износи 1.381.728.00 динара.

Наредна година ће бити још интензивнија по инвестицијама, а у 2022. години, очекује се завршетак радова на путу од Кокиног Брода до Прибојске Бање, изградња кружног тока на Јармовцу, санирање депоније Друглићи, завршетак радова на трансфер станици "Бањица" и изградња Рециклажног центра, планирана је и реконструкција зграде Гимназије, изградња затвореног базена у школском комплексу у Новом Прибоју, као и завршетак реконструкције зграде школе у Бучју за Школу у природи.

У наредној години очекује нас и реконструкција постојеће и изградња недостајуће канализационе мреже, у другој фази је и планирано и Постројење за пречишћавање отпадних вода, предстоји и реконструкција Болнице и Дома здравља Прибој, као и проширење пута до ових здравствених установа али и фабрике Полиестер.

СО Прибој усвојила је и трећи ребаланс буџета у овој години, који је због уравнотежења прихода и расхода, мањи за 2.962.000,00 динара, односно за 0,2 одсто у односу на први ребаланс буџета Општине.

Прибојски одборници усвојили су и План развоја општине Прибој до 2028. године, дали сагласност на програме рада готово свих буџетских корисника у наредној години, прихватили су Кадровски план ОУ за наредну годину, као и Одлуку о локалним комуналним таксама.

Општински парламент, на последњој седници у овој години, бавио се и кадровском проблематиком.

Нови директор Дома културе у Прибоју је Светлан Милинковић, досадашњи вршилац дужности директора, а нови вршилац дужности директора Центра за социјални рад у Прибоју је Здравко Никачевић, а скоро формираног Центра за развој услуга социјалне заштите Светлана Шалипур, обоје дипломирани социјални радници.

Вршилац дужности директора ЈП Топлана је Марко Јањушевић, досадашњи енергетски менаџер општине Прибој, а ВД директори Туристичке организације и Спортског центра Прибој су поново Владан Радовић и Саво Спасојевић.