slideshow04

Ана Мариа Хорват победница 49. Лимских вечери поезије

Ана Мариа Хорват ученица кикиндске гимназије, победница је 49. Лимских вечери поезије, чије је финале одржано у Прибоју 22.до 24.децембра.

Ове године, у град поезије, на престижну југословенску песничку манифестацију, Лимске вечери поезије, која траје непуних пола века, стигло је 30 песничких циклуса средњошколаца из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Младој песникињи, из војвођанске равнице, ово је победнички првенац, али као и многима пре ње, вероватно значајна одскочна даска, у даљем царству поезије.

Победници је припала награда - штампање збирке поезије, коју обезбеђује организатор, Дом културе из Прибоја.

Судећи по одзиву на конкурс и избору стручног жирија на завршни део манифестације, девојке су ове године изгледа биле маштовитије од својих другара, па је тако друго место припало Милици Боровчанин са Сокоца, а треће Татјани Маринковић из Косјерића.

Песнички фестивал на обалама Лима у Прибоју догодине обележава изузетан јубилеј - 50 година трајања. Али, судећи по инспирацији младих песника и културних ентузијаста, трајаће бар још најмање толико.

Током овогодишњих песничких дружења на обалама Лима, промовисана је књига "Атлас невидљивог", прошлогодишњег победника ЛВП Јеврема Недељковића, као и књига "Дрво завичаја", односно прибојски пенсички круг, аутора Мирка Иконића.

49.ЛВП одржане су под покровитељством Министарства културе и Општине Прибој.