slideshow04

Филип Лучић првак Србије

Прибој има још један спортски бисер. Каратиста Филип Лучић, постао је јуниорски првак Србије у борбама до 61 килограма.

Успех није случајан, већ се ради о континуитету. Филип је својевремено у пионирској конкуренцији био трећи на државном првенству, тада у катама, а дрес репрезентације Србије обукао је са 14 година.

Ни овај успех нашег младог суграђанина није остао незапажен, па је Спортски савез Прибоја, наставио једну лепу праксу, подршке и награђивања, младих а успешних спортиста.

"Награда ме је посебно обрадовала, јер долази из мог родног града. А биће ми додатни мотив, за даље напредовање.", каже Филип Лучић, јуниорски првак Србије.

Филип је сада средњошколац у Београду, па је дрес свог ФАП-а заменио дресом КК "Рода Чукарички".

"Клуб у коме сам поникао немогуће је заборавити. Било је много рада и одрицања, пуно наступа, али и доста награда, диплома, пехара. Надам се да ће их бити још више.", обећава млади Лучић.

Филип има тек 17 година и пред њим је сигурно блистава каријера. Он сада није само понос Прибоја већ и Србије, и упркос не малим одрицањима,због школе, карате је ипак велика љубав. Зато су и искрене жеље, државног првака из Прибоја - нови спортски успеси, дрес сениорског тима Србије, наступи на европским и светским надметањима.