slideshow04

Одржана јубиларна 15. Лимска регата

Другог викенда у јулу, Прибој је и ове године био домаћин две већ традиционалне манифестације - Лимске регате и Лим феста, које су организоване по јубиларни, 15. пут.

Лимска регата, као ревијални спуст Лимом, од прошле године организује се само до Сјеверина, а маршуту дугу 20 километара рафтери су, у лаганом ритму, по предивном дану, 10.јула прешли за непуна три сата.

 

Лим и рафтинг, поред Прибојаца, сваке године окупе и бројне госте, како из Србије, тако и из суседних земаља, од Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, али и Немачке и Македоније, па је Лимска регата и овога пута, била бивша "Југа" у малом.

Лим од Прибоја до Сјеверина има прилично миран ток, али има и узбуђења, попут Сурдука иза ФАП-а или Јелићких букова. Крајолици природе, кроз које тече модрозелни Лим, рафтерима су били, као шлаг на торту.

За организаторе ове манифестације, најбитније је да се традиција наставља, која је пандемијом корона вируса, била озбиљно угрожена. А успешни организатори последњих година су ТО Прибој и Рафтинг клуб "Јастреб".

У наредним годинама планирају се и нови садржаји који ће, пре свега, употпунити боравак рафтера на излетишту у Сјеверину, али ни ове године није изостала музичка манифестација "Лим фест", па је на Градском тргу свој концерт имао све популарнији Жељко Васић.