slideshow04

Одржана 42. седница Општинског већа

Општина Прибој и ове године пожелела је срећан полазак у школу својим најмлађим суграђанима, и са по 12.000,00 динара наградила свих 168 ђака првака, као помоћ родитељима за опремање будућих школараца и набавку уџбеника и школског прибора.

Радује податак да је ове године више 18 ђака првака уписано у прибојске школе, него што је то био случај претходне године.

Општина Прибој последњих неколико година на исти начин помаже и школарце братске општине Прилужје, највеће српске енклаве на централном Косову и Метохији, где је ове године уписано 32 ђака првака.

На 42.седници ОВ усвојен је и Правилник спровођењу мера смањења загађења ваздуха из индивидуалних ложишта, на који је сагласност дало Министарство заштите животне средине. За набавку нових и енергетски ефикаснијих ложишта, ресорно министарство и општина Прибој, определили су 7 милиона динара, а у односу на прошлу годину повећан је износ субвениција, која ће сада износити 50 одсто набавке или највише 110 хиљада динара. Расписивање конкурса очекује се већ крајем ове седмице.

Општина Прибој по смањењу ризика безбедности учесника у саобраћају у самом је врху Републике Србије, подаци су петогодишње анализе Агенције за безбедност саобраћаја Србије, а значајан допринос таквом стању дају и активности Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.

На 42.седници ОВ у Прибоју разматране су и жалбе пет прибојских предузетника односно таксиста, на решења надлежног одељења Општинске управе Прибој, по којима им, сходно законским одредбама, а на основу брисања из Агенције за привредне регистре, престаје обављање такси делатности.

Општинско веће утврдило је и предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације стамбеног блока у новом Прибоју, између улица Немањине, Вука Караџића, Драгољуба Савића и Вељка Влаховића, а разматрало је и иницијативу Београдске отворене школе за формирање локалног Савета за социјалну политику.