slideshow04

Асфалт на Бањском Чамцу

Главна саобраћајница, која пролази кроз приградско насеље Бањски Чамац, овог лета у потпуности је асфалтирана.

У питању је део улице "Драгољуба Савића", од раскрснице са улицом која води у Читлук из Насеља, до Грабовачког потока на другој страни. Радове је према расписаном тендеру извела прибојска фирма "Аутопревозник Караџић" Прибојска Бања, дужина пута је 1457 метара, ширина улице је 3 метра, а вредност радова је 9 милиона динара без ПДВ-а. Средства је, планом у Буџету за ову годину, обезбедила Општина Прибој.

Деоница пута кроз насељени део Бањског Чамца својевремено је била асфалтирана, али је, пре пар година, услед подизања нивоа пута ради заштите од плављења реке Лим, са леве обале ове реке, претворена у макадамски пут. У међувремену, овом саобраћајницом, обављан је и теретни транспорт ради изградње хидроцентрале на Лиму, па раније асфалтирање не би имало сврхе.

Сада житељи око 200 домаћинстава Бањског Чамца могу да одахну. Уместо лети прашине, а осталих годишњих доба блата, сада имају улицу потпуно пресвучену новим асфалтом.

Поред мештана овог приградског насеља, овај пут се користи и као прилаз градском гробљу у Добриловићима, али и прилаз до породичних газдинстава житеља села и засеока према Лисој стени, све до Прибојских Голеша.

Пошто се пут користи и као пешачка стаза, како за житеље овог насеља, тако и за шетаче новог дела Прибоја, због новог асфалта сада се овде вози доста брже, па грађани апелују на опрезну и безбедну вожњу, али и на неминовно постављање принудних успоривача брзине, тзв. "лежећих полицајаца".

Преостала макадамска деоница пута од Грабовачког потока до нове хидроцентрале, према договору, обавеза је инвеститора.