slideshow04

Изложба домаћих производа у Прибоју

У организацији Удружења жена Прибој, у хотелу Лим 9. и 10. децембра одржана је изложба пољопривредних производа, домаће радиности, народне традиције, меда и сувенира.

Помало заборављене ствари, предмети и занати, на једном месту, у хотелу Лим у Прибоју. Дела вредних руку, пре свега жена, али и њихових јачих половина. Била је то прва изложба домаће радности, у организацији Удружења жена Прибој, наравно уз помоћ локалне самоуправе, односно ТО Прибој.

 

Уз чланице овог младог удружења, које још није обележило свој први јубилеј, у узвратну посету дошли су гошће и гости из суседних општина - Пријепоља, Нове Вароши, Вишеграда, Рогатице, Горажда, Рудог, да се пре свега, друже, размене искуства, али и покажу дела својих руку.

Општина Прибој ће помагати рад овог удружења жена, али и даљу организацију оваквих манифестација, које су свакако и у функцији развоја туризма.

Изложба домаћих производа и народне радиности у хотелу Лим, била је продајног карактера, али пре свега презентација свакодневних, понекад и непоновљивих рукотворина, које су неретко биле и остале права уметничка дела, вредних руку мајстора свог заната и истинских чувара народне традиције овог краја.