slideshow04

Председник Вучић посетио општину Прибој

Општину Прибој 31.јула 2023.године посетио је председник Републике Србије, Александар Вучић, где је са министрима и директорима јавних предузећа, као и домаћинима, челницима локалне самоуправе, посетио новоизграђени СПА центар "Терме 36.6" у Прибојској Бањи, у који је приватни инвеститор, Прибојац Горан Деспић уложио око 10 милиона евра, а договорена је и изградња гондоле од Торника на Златибору до Прибојске Бање у дужини од 14,7 километара са међустаницом код манастира Увац, која ће коштати нешто мање од 30 милиона евра.

Овде је пуно тога урађено, а пуно тога ће још да се ради, поручио је председник Вучић:

"Управо се завршава реконструкција последње деонице пута од Кокиног Брода до Прибоја у дужини од 27 километара, чија је укупна вредност око 10 милиона евра.

Данас смо договорили и градњу гондоле од Торника на Златибору до Прибјске Бање у дужини од 14,7 км, која ће коштати нешто мање од 30 милиона евра.

Реконструкција Гимназије коштаће четири милиона евра, канализација 12 милиона евра, пречистачи отпадних вода пет милиона евра, а видећемо, када ће кренути реконструкција Болнице и Дома здравља, чија је вредност чак 30 милиона евра.

Градимо и неке путеве, па ћу већ за месец ипо дана доћи да обиђем и српска и бошњачка села, где изградњом асфалтних саобраћајница помажемо развој пољопривреде и живот наших људи на селу.", рекао је у Прибоју, председник Србије, Александар Вучић.

Данашња посета председника Вучића Прибоју потврђује велику подршку државе Србије овом граду, који истински помаже, да економски и инфраструктурно ојача, доста пројекта се реализује, а многи су тек договорени, истиче први човек прибојске општине:

"Председник Вучић је дао и даје велики допринос опоравку Прибоја. Само у путну инфраструктуру тренутно се улаже пет милиона евра. Очекујемо још доста нових и значајних пројекта, јер имамо спремну техничку документацију.", рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Председник Вучић, обишао је и новоотворену предионицу "Маридруна" у МЗ Рача, односно приградском насељу Мраморје, где вредне руке прибојских жена плету најлепше џепере за цели свет. Држава ће овакве пословне идеје и конкретно подржати, поготово што се ради о женском предузетништву, поручио је председник Вучић, јер се овим непревазиђењним рукотворинама, поред зараде, даје допринос и очувању народне традиције овог краја.

Председик Србије, у чијој су пратњи били и министри Горан Весић, Никола Селаковић и Хусеин Мемић, као и државни секретар Крсто Јањушевић и директор Путева Србије Зоран Дробњак, и овога пута састао се и са представницима бошњачке заједнице у Прибоју и разговарао о ситуацији након претходних инцидената.

Било је речи и о конкретној подршци, поготово на путној инфраструктури, па ће већ за месец ипо дан, председник Вучић поново доћи у Прибој и обићи поједина и српска и бошњачка села, у којима држава финасира и гради преко потребне асфалтне саобраћајнице.