slideshow04

Реконструкција треће деонице улице "12.јануар" у Старом Прибоју

Један значајан инфраструктурни пројекат за грађане Прибоја, посебно старог дела града, ускоро ће бити потпуно завршен. Ових дана почели су радови на реконструкцији треће фазе улице "12.јануар" у Старом Прибоју.

У питању је деоница од 110 метара, а средства од 39 милиона динара обезбедила је држава Србија.

Реконструкција главне улице у Старом Прибоју одвија се етапно, деоница по деоница, како би грађани могли свакодневно да функционишу, и како се финансијска средства обезбеђују.

Реконструкција улице "12.јануар" почела је пре коју годину деоницом око Бријега и хотела, у дужини од непуних 250 метара, друга фаза је била од раскрснице на уласку у Стари Прибој до зграде Музеја у дужини од 224 метара, а трећа фаза је од старе зграде ОШ "Бранко Радичевић" до раскрснице код зграде Општине.

"У питању је деоница од 110 метара, укупно ће бити реконструисано 1200 квадрата, и то 660 квадрата коловоза и 550 квадрата тротоара. Биће замењена водоводна  мрежа, делом и канализација, као и одводи површинских вода, улица и тротоари биће прекривени бехатон плочама. Радови би требало да буду завршени за око 40 радних дана", реферише Драгослав Стикић из ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Током лета и овај део улице, односно града у Старом Прибоју, добиће потпуно нови изглед. Ширина реконструисаног простора варира од 8 до чак 12 метара, биће уређено и око 20 паркинг места, а све ће употпунити и нова јавна расвета.

Средства од 39 милиона динара обезбедила је држава Србија преко Министарства туризма и омладине, а радови су поверени ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.