slideshow04

Прибој добио видео надзор

Постављањем 12 камера високе резолуције у градском подручју, у оквиру пројекта "Прибој сигуран град", допринеће се већој безбедности грађана и бољој заштити њихове имовине. Данас је у ПС Прибој видео надзор званично пуштен у рад, а постављаење видео надзора, набавку камера, радове, повезивање, одржавање система и закуп телекомуникационих услуга финансирала је локална самоуправа, кроз Савет за безбедност у износу од 4,5 милиона динара без ПДВ-а.

video nadzor u priboju 1

Систем видео надзора, који чине 12 камера на кључним тачкама у граду, од данас је званично пуштен у рад, иако је у пробном раду већ од 55.Међуопштинских спортских игара, када су га полицијски службеници пробно користили у надгледању ширег градског језгра, обзиром на велики број посетилаца у граду.

Наченик ПС Прибој, Бранимир Станишић, захвалио се локалној самоуправи на помоћи у реализацији овог пројекта, рекавши да је Прибој тако постао један од ретких градова који имају видео надзор, што ће у знатној мери унапредити ефикасност рада полиције и сузбијање свих облика криминала.

"Полицијски службеници Полицијске станице Прибој у току 24 часа пратиће овај систем видео надзора и реаговаће на одређене појаве и догађаје које могу угрозити безбедност грађана Прибоја", рекао је Станишић.

Заменик председника општине Прибој, Саша Василић, рекао је да се локална самоуправа при набавци опреме трудила да тендерске услове постави тако, како би се добила најквалитетнија опрема.

"Покривене су зоне од уласка до изласка у град, од сквера у Старом Прибоју до Општине, преко Луке, неколико локација у градском језгру новог дела града, као и на раскрсницама на Јармовцу и на кривини код Бање.", рекао је Василић, не искључујући могућност да се број камера повећа у складу са потребама ПС.

Василић је рекао да се ради о камерама које снимају 24 сата дневно, да су саме по себи најсавременији систем тренутно, да имају могућности разних сензора и аларма, могу да се користе и за мерење температуре и буке, као и различитих параметара који су потребни у раду, а такође имају и могућност комуникације, тако да оператери из МУП-а могу преко камера да упозоре грађане ако постоји нека опасност у том реону.

Камере које су постављене на 12 кључних локација у граду, снимају 24 сата и сви снимци који се налазе на Tелекомовом серверу моћи ће да се прегледају 30 дана уназад. Ради се о јако безбедној мрежи, која је интерна и нема приступ преко Интернета, а само једно лице у ПС Прибој је овлашћено за прегледање снимака у последњих 30 дана.

video nadzor u priboju 2