slideshow04

Фабрику аутомобила Прибој посетили представници Мерцедеса

Фабрику аутомобила Прибој данас су посетили представници немачке компаније Мерцесес, генерални директор за Југоисточну Европу Дајмлер Павертреина, г-дин Бартоз Кузански, један од водећих инжењера ове компаније Фидел Хеслер и делегација фирме Стар Импорт из Београда, која је генерални дистрибутер Дајмлер Компаније за Мерцедес Бенц.

poseta mercedesa fap u

Представници ове немачке компаније састали су се данас у Прибоју са генералним директором ФАП-а, Ранком Вуковићем и његовим сарадницима, као и председником општине Прибој, Лазаром Рвовићем. Тема данашњег састанка била је могућа сарадња и планови у вези са њом у текућој години.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић пожелео је добродошлицу у Прибој представницима једне од највећих аутомобилских индустрија, рекавши да му је то част и дужност у име грађана Прибоја, јер је Мерцедес за Прибој и грађане ове општине симбол просперитета, времена доброг живота и времена када смо се поносили што смо Прибојци.

"Прибој је једно од ретких места где је Европа по својим стандардима, по свему ономе чему сада стремимо да будемо, била присутна. Нажалост, дешавања последњих пар деценија на историјској сцени ових простора су довела до тога да је и ФАП, а самим тим и Прибој дошао у доста тешку ситуацију", подсетио је Рвовић.

Он је на састанку рекао да Прибојце и њега лично охрабрује што је држава стала иза Прибоја и то је доказала низом активности.

"Нарочито последња дешавања, када је Војска преузела одговорност за ФАП, што нам даје додатну сигурност. Све то даје једну озбиљност и сигурност и свим осталим пословним партнерима и сарадницима, а то што је Војска ушла у ФАП, не значи да су држава и ми као локална самоуправа, одустале од тражења стратешког партнера, јер знамо да ми сами тешко да можемо у светској утакмици да се боримо", рекао је председник општине Прибој.

На састанку је била оцена да у оном делу, којим се бави ФАП, Мерцедес је као компанија најбољи на светском тржишту, те да грађане Прибоја сигурно радује било какав вид сарадње са овом фабриком.

Директор Дајмлер Павертраина, Бартоз Кузански, исказао је задовољство што је данас у Прибоју, рекавши да су данас у Прибоју како би могли да разговарају о конкретним пројектима, плановима и питањима у сарадњи која се већ одвија.

Подсећања ради, крајем јуна, Војска Србије ушла је званично у органе управљања ФАП-ом, али то не искључује могућност да ће ова фабрика у будућности поред војног програма производити и комерцијална возила, те руководство и локална самоуправа не одустају од стратешког партнерства.