slideshow04

Јапанска донација удружењу МНРО у Прибоју

Данас је Прибој посетио Његова Екселенција господин Ђунићи Марујама, амбасадор Јапана у Републици Србији, поводом церемоније примопредаје специјалног возила за особе са инвалидитетом, које је Амбасада Јапана донирала Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама.

poseta ambasadora japana

Амбасадора Јапана дочекали су председник општине Прибој, Лазар Рвовић и председница удружења МНРО Милосава Удовичић, након чега су одржали заједничку конференцију за штампу у просторијама Удружења.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, том приликом захвалио се за сву помоћ коју су Јапан и народ Јапана донирали Прибоју и у претходном периду, почевши од комуналног опремања па до социјалне заштите.

"Сама чињеница да су у досадашњем периоду порески обвезници Јапана, помогли Србију са 507 милиона евра, говори о томе колико је Јапан пријатељски настројен према Србији. Ову прилику користим и да у име грађана Прибоја изјавим саучешће свим породицама настрадалих у последњим елементарним непогодама које су задесиле Јапан. Ми не заборављамо помоћ коју је Јапан упутио Србији када су њу задесиле елементарне непогоде", рекао је Рвовић.

Амбасадор Марујама изразио је велико задовољство због посете Прибоју.

"Прибој је веома леп, домаћински град и драго ми је да смо овом донацијом успели да допринесемо локалној заједници", рекао је Марујама.

Он је казао и да одаје почаст председнику општине Прибој на напорима које улаже да унапреди социјалну заштиту локалног становништва.

Председница удружења МНРО, Милосава Удовичић захвалила се у име чланова удружења на овој вредној донацији, рекавши како ће једно овакво возила свима олакшати свакодневни живот.

Влада Јапана обезбедила је 22.620 евра за набавку специјалног возила са рампом за особе са инвалидитетом, што је вредна и својеврсна подршка унапређењу и самог система социјалне заштите у Републици Србији. Укључујући и ову донацију, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године, досегао је 13,3 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 507 милиона евра.