slideshow04

Почела стручна пракса за 50 лица у ФАП-у

На основу раније закљученог уговора између Фабрике аутомобила Прибој и Општине Прибој, о обављању стручне праксе за 50 лица у ФАП-у, за шта је локална самоуправа издвојила 10 милиона динара, данас је званично почело стручно усавршавање ових младих профила.

Млади приправници, њих 50, јутрос су добили своје менторе у Пресерају, Машинској, Развоју, службама за одржавање, маркетинг и рачуноводство, у складу са њиховим образовним профилима. Њихово стручно усавршавање финансира локална самоуправа, која, како је председник општине Прибој још раније нагласио, ФАП и даље сматра најзначајним привредним субјектом у граду, те је сасвим природно дати и ФАП-у и младим људима шансу.

Приправници који обављају стручну праксу имаће прилику да стекну неопходна знања за предстојећу, неминовну смену генерација у фабрици, како би касније могли бити ангажовани у предстојећим значајним пословима који се очекују кроз већ потписане уговоре са Војском Србије и кроз развој комерцијалног камионског програма за најшире тржиште.

Влада Србије је определила значајна инвестициона средства у технолошко опремање фабрике и осавремењавање машинског парка, а реализација стручне праксе са општином Прибој ће бити почетак дугорочног програма стварања јаке кадровске структуре у свим сегментима производње у ФАП-у.

praksa za 50 radnika fap