slideshow04

Завршени шести по реду "Дани Данила Лазовића"

Студенткиња Факултета драмских уметности из Београда, у класи професора Драгана Петровића Пелета, Ива Илинчић победница је шестог фестивала „Дани Данила Лазовића”. Она је прва учесница, за ових шест година фестивала, која је за такмичење у говорењу поезије освојила максималних 50 бодова.

Протекла четири дана Прибој је живео за фестивал „Дани Данила Лазовића“ и њему у част. Још једном је овај наизглед мали град показао да не заборавља људе и велике уметнике који су значајан део живота провели у њему, оцене су многих новинара и културних радника, али и посетилаца фестивала.

Жири у саставу: Радмила Живковић, првакиња Народног позоришта, проф. др Радован Кнежевић са ФДУ-а и један од наших највећих познавалаца технике говора, професор глуме Срђан Карановић, редитељ и уметнички директор чувеног позоришта ДАДОВ Владан Ђурковић и проф. Весна Ждрља, одлучио је да је ова млада студенткиња најбоља и тако дао „ветар у леђа” младости која верује у глумачки занат.

Ива Илинчић за најбоље говорење поезије, награђена је Повељом Данила Лазовића и новчаном наградом у износу од 1000 евра.

Последњег дана фестивала са публиком се дружила и првакиња Народног позоришта из Београда, дугогодишња пријатељица и партнерка на филму, Радмила Живковић, а публика је уживала и у извожењу музичког госта Слободана Стефановића.

Ова, сада већ традиционална , манифестација наставиће путем којим је кренула уз организаторе и велику подршку како би све младе људе који воле поезију и глуму подстакла да не посустану и да верују и даље у глумачки позив.

zavrseni sesti dani danila lazovica