slideshow04

59. Међународна "Трка кроз Србију" опет у Прибоју

Након што је општина Прибој 2016. године била домаћин учесницима бициклистичке "Трке кроз Србију", поверење које је Прибој оправдао биће опет указано следеће године, када ће 59. по реду бициклистичка трка проћи опет кроз Прибој. Тако је одлучено на састанку челника Бициклистичког савеза Србије са руководством општине Прибој у уторак, 6. новембра.

Како су рекли организатори трке, Прибој има све оно што они желе да прикажу учесницима трке, а то су природни амбијент и добри услови.

"Оно што је посебно важно, трка се дешава у години која је предолимпијска, где ћемо имати изузетно велики захтев страних екипа за долазак на трку, јер је трка у Европа туру и бодови директно утичу на пласман нација за учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године.", рекао је Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

Стазу трке конципираће наш четвороструки првак државе Иван Стевић, додао је Бановић, који верује да ће Стевић направити прави избор, док ће се општина Прибој побринути да учесницима покаже све оно што је посебно лепо и заслужује пажњу.

Шеф кабинета председника општине Прибој, Вук Луковић, захвалио се на указаном поверењу, рекавши да је ова трка за Прибој посебна част.

"Ово је прилика да се вратимо на туристичку мапу наше државе, искрено се надам да ћемо бити добри домаћини.", рекао је он.

Трка кроз Србију (француски: Tour de Serbie) бициклистичка је етапна трка по Србији. Вози се у јуну и спада у другу категорију Светске бициклистичке федерације, а иста је својеврсна како спортска, тако и туристичка атракција.

59 biciklisticka trka kroz srbiju