slideshow04

Прибојка Вернеса Бербо одржала концерт у Амбасади Немачке у Београду

У Амбасади Немачке, свој концерт одржала је глумица, сценариста и велики забављач, Прибојка Вернеса Бербо. Концерт је био повод и за причу о животу, емиграцији, феномену рата и злочина, које она иначе обрађује у позоришним представама, али и за посету Прибојаца овом несвакидашњем догађају у једној амбасади.

Концерт је био ангажован поводом ступања на дужност новог амбасадора Немачке у Србији, Томаса Шиба. Вернеса је потекла из Прибоја, а сада је веома ангажована и позната глумица у Немачкој. Тренутно је ангажована у позоришту „Максим Горки“ у Берлину и „Талија Театру“ у Хамбургу.

Родила се и одрастала у Прибоју, где је почела да се бави глумом. Позоришну академију завршила је у Сарајеву, из ког је за време опсаде, током рата у Босни, отишла у Берлин. Остварила је запажене улоге и на филму, пева у музичкој групи „Вернеса Б.& Балкан Боyс“, повремено пише, али је најприсутнија у ангажованом театру, у представама које се баве разоткривањем механизма и услова ратних злочина, доживљајима жртве, профилима починилаца.

Концерту су присуствовале многе јавне личности, међу којима се издваја и оперска дива Јадранка Јовановић, а подршка је стигла и у присуству Прибојаца, у чије име је на концерту био члан Општинског већа општине Прибој, Миралем Гогалић.

Фото: www.ibalkan.net

nemacka ambasada vernesa berbo