slideshow04

Почињу радови на санацији водотокова другог реда вредности 111 милиона динара

Општина Прибој данас је потписала уговор са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, као и са извођачем радова "ЈУГОКОП ПОДРИЊЕ" из Шапца у вези са радовима на санацији водотокова другог реда на територији општине Прибој.

Овим пројектом Канцеларија за управљање јавним улагањима финансира сређивање водотокова на територији општине Прибој у износу од 111.375.168 дин са ПДВ.

Како је рекао заменик председника општине Прибој, Саша Василић, на данашњој конференцији поводом потписивања уговора, ЈУГОКОП као извођач радова је дужан да за 10 дана од потписивања овог уговора уђе у реализацију овог пројекта, а такође је дужан да за 150 дана тај посао и заврши.

"Пројекат се састоји из два дела, први део су хитни радови за заштиту од поплава деоница на водотоковима другог реда Годушки поток, поток Речица и Рабреновачки поток. За санацију и заштиту од поплава ових водотокова биће опредељено око 80% одобрених средстава, и у том смислу се планира изградња устава на овим деоницама, изградња нових обалоутврда, те ће на тај начин бити заштићени водотокови а грађани више неће имати проблема са бујичним поплавама.", рекао је Василић.

Он је подсетио да су бујичне поплаве биле дугогодишњи проблем и да ће са овим пројектом тај проблем бити решен.

Остатак новчаних средстава планиран је за хитне радове на чишћењу и санацији водотокова другог реда на територији општине Прибој и то водоток у насељу Рача - Рачански поток, водоток Рача, водоток Рабреновац, водоток Годуша,водоток Поточњак, водоток Црнузи, водоток Лучице, водоток Јарковац, водоток Рача, водоток Кутловац, Подсојачки водоток, водоток Милијеш, водоток Јармовац и Маковац. Сви ови водотокови биће очишћени, као и да се сви постојећи грађевински објекти попут обалоутврда и устава, санирају и доведу у првобитно стање.

На пословима израде елабората и припреме пројектно-техничке документације било је ангажовано ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја.

vodotokovi drugog reda